Meillä kissat syö Latz-märkäruokaa. Valitsin tämän merkin märkäruuaksi, koska monet kehui sitä parhaaksi marketti märkäruuaksi. Jonkin verran tuolloin vertailin ja tosiaan aika monissa märkäruuissa (myös niissä kalliissa) on kaikkea huonoa, kuten sokereita ja viljaa. En sitten sen jälkeen ole tarkkaillut noita Latzin tuoteselosteita. Kissatkin on tykänneet.

Vähän aikaa sitten huomasin kaupassa uuttaa Latzia, jotain jossa oli kasvista mukana. Ei hyvä! Miksi ihmeessä tehdään kissanruokaa, jossa on kasvispaloja? Kissathan on 100% lihansyöjiä, ei ne kasviksia tarvi eikä saa syödä. Alkoi sitten ärsyttää ja yritin nyt etsiä netistä lisää tietoa tuosta uutuudesta. Eipä löytynyt! Latzilla ei ilmeisesti ole suomenkielisiä sivuja. Löysin ainoastaan jonkin englantilaisen sivuston, jossa samannäköinen ruoka oli nimeltään Felix. Siellä ei ainakaan tuota uutuutta ollut. Latz.fi-sivustoa jossakin mainostettiin, mutta sivut ohjautuivat toisaalle.

Nyt tarkistin myös tuoteselosteen ja yllätys yllätys, sieltähän löytyy viljaa ja sokereita. Saattoi kyllä olla, että Latzissa vaan joissakin vaihtoehdoissa ei ollut viljaa eikä sokereita, täytyy tarkistaa seuraavalla kauppareissulla! Mutta taitaa olla edessä märkäruokamerkin vaihto. Tosin meillä ei märkäruokaa kyllä paljon syödä. Yleensä päivässä annan kissoille puoliksi yhden 100g pussin.

Etsinnässä siis märkäruoka, jossa mahdollisimman paljon lihaa, ei sokereita, kasviksia tai viljaa, hehkutusjäännös pieni eikä hintakaan saisi päätä huimata. Incatin sivuilla joku mainosti Animonda Carny Meat Menueta, jossa lihapitoisuus yli 80%. Kuulostaa hyvältä! Zooplussasta katsoin hinnaksi 6x200g=4,69e eli saman verran kuin Latz (12x100g=4,49e). Noissa ei myöskään ole keinotekoisia väri- eikä makuaineita.

Voisi kuitenkin lähteä tästä käymään eläinkaupassa ja viettää jokusen hetken ruokahyllyllä vertaillen eri tuotteita. :)