Tapahtui tänään: Anri hyppää tietokonepöydälle vaatimaan silityksiä. Omistaja silittelee hajamielisesti kissaa hetken samalla netissä surffaten, kunnes katse kiinnittyy kissaan paremmin. Kissa on jostain syystä yltäpäältä mullassa! Pienen etsiskelyn jälkeen nurkasta löytyy pudonnut kukkaruukku, mullat tietysti ympäri lattiaa. Kissat vastaan kukat 4-2.

Ja jottei taidot unohdu, on aina välillä tarpeen harjoitella. Juuri ennen ruoka-aikaa on sopiva hetki niin kissat tottelee yllättävän nätisti. :) Nämä Anri siis jo osaa: tule, seuraa, tassu (tämä sujuu jo paremmin: Anri osaa ihan läpsäistä sen sijaan, että vain vienosti nostaisi tassun sentin verran ilmaan:), ylös (siis kahdelle jalalle), istu, hyppää (Anrin lempitemppu, tulee oikein juosten toiselta puolelta huonetta, vaikka käsky olisi annettu Essille), pyöri ja raavi (eli siis tällä hetkellä Anri kiipeää raapimispuuhun). Lisäksi harjoitellaan käskyjä: maahan ja paikka. Jälkimmäinen oikeastaan sujuu jo ihan hyvin eli pysyy yllättävän hyvin paikallaan tuolilla ja odottaa seuraavaa käskyä. Tosin Essi on tässä paljon lahjakkaampi. Essi selvästi tajuaa tempun ja odottaa niin kauan, kunnes huudan sen toisesta huoneesta luokse. Tosin Essiä tuo Anrin läsnäolo näyttää häiritsevän aika paljon. Eli tällä hetkellä joitakin temppuja se ei suostu suorittamaan.

Kunhan Anri oppii maahan-käskyn, voidaankin alkaa harjoitella kierimistä. Tämä temppu on paras silloin, kun haluaa yllättää jonkun kissojen koulutukselle nauravan. :) Kissoja on ihan oikeasti mahdollista kouluttaa ja se on vieläpä tosi helppoa! Mielestäni tuosta ylös-käskystä kannattaa aloittaa. Kissa on aika helppo saada kurkottamaan makupalaa.

Yritän kuvata videoita taas pian! Ja mieheni on luvannut ottaa parempia kuvia kissoista järjestelmäkameralla. :)