Eilen yksinoloharjoitukset onnistuivat taas paremmin. Pentu sai pienen luun, jota järsi onnellisena vaikka kuinka kauan omassa aitauksessaan. Lisäksi isäntä harjoitteli pennun kanssa vähän istumista ja se onnistui hyvin. Siis käsky ei vielä ole täysin selvillä, mutta istuu yleensä odottamaan että mitähän tuo nyt haluaa. Hihnassa kävelyäkin harjoiteltiin, onnistuu ihan ok. Meinaa vaan kävellä aina alle tai sitten jalkojen välistä niin että omistajat on lähellä kompastua...

Tänään pentu heräsi viideltä! Isäntä kävi sen kanssa ulkona ja sitten oli vähän aikaa leikkiä. Kahdeksan aikaan oli uusi herätys. Kävin pennun kanssa ulkona ja takaisin tullessa käveltiin ensimmäistä kertaa raput ylös kolmanteen kerrokseen. Ei ensin meinannut tulla vaan vinkui. Nostin pennun muutamat rappuset ylös ja tuli siitä sitten kiltisti hihnassa minun perässä. Eilen ei kuulemma ollut vielä onnistunut. Lisäksi oli ovenavausharjoituksia. Eli ovi aukeaa, kun pentu istuu. Hyvin onnistui! Meillä on peräti viisi ovea ulos mentäessä plus hissin ovi. Nyt pentu onkin sitten nukkunut melkein kuusi tuntia putkeen!

klo 17.

Äsken naksuteltiin. Isäntä koulutti ensin ja sitten minä. Eihän se totellut mua ollenkaan, joten isäntä laitettiin makuuhuoneeseen oven taakse. :) Pentu oli vähän aikaa hädissään, ilmeisesti tottunut olemaan yhden ihmisen kanssa liikaa. Yritti etsiä edes pientä aukkoa, josta pääsisi makuuhuoneeseen. Eli ei siis keskittynyt vieläkään. Aloin sitten moppaamaan ja laitoin pennun siksi aikaa omaan aitaukseensa. Vähän se vinkui ja huusi, mutta yritin kehua aina kun oli hiljaa. Harjoitus lopetettiin siihen, kun osasi olla hiljaa sen aikaa kun käväisin vessassa.

Sen jälkeen seurasikin mua oikein hyvin. Nyt aloitettiin opettamaan käsimerkit. Ja täytyy yrittää kouluttaa eri paikoissa, ei aina vaan olohuoneessa. Harjoiteltiin näitä käskyjä: istu, maahan ja paikka (makuultaan). Pentu oli aika rauhallinen, joten koulutus oli helppoa. Tosin Essi vähän häiritsi välillä. Kerran pudotti herkkupurkin lattialle ja pennun keskittyminen tietysti herpaantui! Mutta siis pentu oppi nyt menemään maahan käsimerkistä ja käskystä. Ei tarvinnut enää näyttää kuonon edessä vaan olin ihan seisaaltaan ja pentu istui edessä ja meni siitä maahan kun sanoin käskyn ja näytin käsimerkin. Paikkakin onnistuu hyvin! Tällä hetkellä noin viiden sekunnin jaksot, pidemmätkin kyllä varmaan menisi. Istua osaa jo käskystä (ainakin luulen, että käsky on nyt mennyt perille), mutta ei käsimerkistä.

Hienosti tulevat jo Essin kanssa toimeen. Olin käskenyt pennun istumaan ja Essi juoksi ihan vierestä (taisi hipaistakin), pentu käänsi päätään Essin perään, mutta ei muuten liikkunut. Vieläkin välillä meinaa jahdata Essiä ja Essi sitten antaa tassusta. Mutta pääasiassa ovat jo kavereita. Essi antaa pennun tulla nuuskimaan eikä välttämättä jaksa nousta edes ylös.

1239363927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1239364154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e