Whippet on rotu, jolla vaistot on vahvat. Se lähtee luontaisesti jahtaamaan kaikkea pientä ja nopeasti liikkuvaa. Jos whippetin kanssa haluaa pitää kissaa/kissoja, on koiralle opetettava pienestä pitäen, miten kissan kanssa pitää käyttäytyä. Riippuu pitkälti koiran ja kissan luonteesta, miten ne tulevat toimeen keskenään. Meillä Essillä on vahva itsetunto eikä se ole koskaan antanut Kapsun komennella itseään. Siksi ne tulevat hyvin toimeen keskenään. Anri on kuitenkin arempi ja se lähtee usein pakoon Kapsua. Tällöin Kapsu helposti lähtee jahtaamaan sitä. Alussa tilanne oli vaikeampi, mutta muutamassa viikossa jahtaaminen väheni. Edelleenkään ne eivät ole kavereita keskenään ja Anri pelkää hieman Kapsua. Mutta yhdessä kuitenkin eletään sopuisasti.

Ulkona tilanne on  toinen. Kerran Kapsu ja Essi olivat samaan aikaan pihalla ja niinhän siinä kävi, että Kapsu ajoi Essin puuhun. Eli vaikka sisätiloissa tulisivat hyvin toimeen, voi ulkona saalistuvietti herätä. Onneksi Kapsu on tosi tottelevainen ja jättää kyllä kissat rauhaan ensimmäisestä käskystä. Vaikka kyllähän ne kissat tietysti kiinnostaa ja niitten kanssa olisi kivaa leikkiä.

Helposti voi kuitenkin eläimet jättää kolmistaan pieneen huoneeseen, kunhan kissat pääsee hyppäämään jonnekin ylös tarvittaessa. Mutta koskaan tuskin tullaan näkemään sellaista kaveruutta, että meidän kissat ja koira nukkuisivat vierekkäin.