Nyt en olekaan pitkään aikaan kertonut Kapsu-koiran kuulumisia. Pentu on kasvanut hurjasti ja osaa taas uusia juttuja. Hirveästi tosin ei olla koulutettu, lähinnä niitä perusasioita. Sen verran lujapäinen on, ettei vieläkään osaa/halua heti salamana istua, kun käsketään. Esim. oven edessä pitää aina istua ennen kuin sen saa auki. Ja tätä ollaan toistettu satoja kertoja jo, mutta vieläkin katsoa tapittaa monta sekuntia ennen kuin laiskasti istahtaa.

Viikonloppuna olin yksin koiravahtina ja käytiinkin tosi monta kertaa pienillä lenkeillä, kun ilma oli niin hyvä. Opetin Kapsulle vierellä-komennon eli sen täytyy tulla vasemmalle puolella istumaan käskystä. Hyvin onnistuu jopa ulkona kesken lenkin, kunhan namit on oikeanlaisia. Jos on kävellyt edelle niin kiertää hienosti takaani oikealta vasemmalle istumaan. Mutta välillä meinaa mennä eteen istumaan tai muuten vaan vinoon, eli harjoitusta tuokin kaipaa. Sitten aloittelin opettaa sille vieressä kulkemista minua silmiin katsoen samalla kun naksutan kielellä. Hyvin sekin onnistuu, kulkee nätisti vieressä ja katsoo minua koko ajan. Lyhyitä matkoja tosin vasta kokeiltu. Paikka-käsky on hyvin hallinnassa, voi mennä vaikka toiseen huoneeseen vähäksi aikaa ja pentu odottaa kiltisti. Tosin jos käsken istu ja paikka niin yleensä rojahtaa hetken päästä makuulleen. Paikalla seisomistakin harjoiteltiin vähän, kun yritin ottaa koirasta kuvia. Istuminen vaan meinaa olla niin paljon kivempaa kuin se seisominen...

Nyt lauantaina ekaa kertaa haukkui toista koiraa ulkona. Tosin toinen koira olisi kai halunnut leikkiä ja Kapsu myös, joten se oli leikkiin yllytys -haukkua. Mutta täytyy nyt tuota toisten koirien ohittamista harjoitella, siihen tähtäsin tuolla vieressä kävelyllä ja silmiin katsomisella. Myös tuo viereen istumaan tuleminen on hyvää harjoitusta, mutta jos toinen koira on ihan parin metrin päässä niin sitten käsky menee kuuroille korville. Tavoitteena olisi, ettei oikeastaan kiinnittäisi toisiin koiriin mitään huomiota ulkona.